Aflevering 43 is de laatste episode voor 2021, en voor die gelegenheid kropen Stef en Michaël nog eens samen achter de microfoon om actuele en minder actuele topics uit de wereld van branding, marketing en klantbeleving te bespreken.

Eerst hebben ze het over dual branding (niet te verwarren met co-branding), een techniek uit de merkarchitectuur om twee merken tegelijk te voeren in communicatie naar de doelgroep. Ideaal om als ecosysteem van merken naar de markt te trekken, en een goede methode om aan brand endorsement tussen merken te doen. Maar ze ontdekken toch ook heel wat uitdagingen inzake perceptie bij de klant.

brand types

Vervolgens delen ze de laatste editie van de World’s Simplest Brands studie van Siegel + Gale en met jullie en ontdekken ze (spoiler alert) dat de eenvoudigste merken zoals Google, Netflix en Lidl het beste scoren maar ook dat de nood aan eenvoud en brand simplicity er door de pandemie enkel op gegroeid is. Ontdek de resultaten van de studie hier in detail.

Tenslotte duiken ze in een interessante studie omtrent reageren wanneer je als merk iets fout doet. We gaan er allemaal nogal snel van uit dat dan excuses op hun plaats zijn aan klanten, maar een onderzoek uit 2019 onthult dat in crisismomenten een “dankuwel” doorgaans beter op zijn plaats is dan een “sorry”. De volledige studie kunt u hier terugvinden.