Aflevering 46 brengt hosts Michaël en Stef opnieuw samen in de Brand Breakfast studio om het samen te hebben over branding topics die hen zijn opgevallen en inspiratie die ze graag met merken delen.

Zo hebben ze het over het almaar groeiende belang van brand culture of merkcultuur, en de vraag van organisaties hoe ze vorm kunnen geven aan interne cultuur. Maar hoe pak je dat precies aan? Aan welke voorwaarden moet een merkcultuur voldoen om een competitief voordeel op te leveren? En kan je een merkcultuur eigenlijk opleggen zonder deze echt concreet te maken?

Daarna duiken ze in het al even moeilijk grijpbare concept van merkreputatie. Het spreekt voor zich dat elk merk een goed imago en een sterke reputatie nastreeft bij relevante doelgroepen. Tegelijk hebben bedrijven in tegenstelling tot hun merk weinig vat op die reputatie en zijn ze overgeleverd aan de perceptie van de wereld. Stef licht drie wetmatigheden over reputatie toe en duidt hoe merken er mee om moeten gaan.

Tenslotte vertelt Michaël honderduit over LEGO®️ SERIOUS PLAY®️, de academisch onderbouwde methode om ideeën en concepten te visualiseren. Sinds kort is hij namelijk geaccrediteerd facilitator van deze systematiek, waardoor hij merken tijdens workshops makkelijker dan ooit kan helpen tot een sterke merkstrategie te komen. We lichten de voordelen van het systeem toe en laten het kind in ons los.