In de laatste aflevering van 2022 duiken Michaël en Stef samen in de Brand Breakfast studio om branding topics te bespreken die hen recent zijn opgevallen.

In een eerste segment vragen ze zich af of size matters, meer bepaald of het ertoe doet of je een klein of groot merk vertegenwoordigt. Uit een recent onderzoek blijkt namelijk dat het vertrouwen in kleine merken groter is en dat ze de perceptie opwekken van nabijer, menselijker en kwalitatiever te zijn.

Vervolgens verdiepen ze zich in employee advocacy, ofwel manieren om van je medewerkers echte ambassadeurs te maken van je merk naar de buitenwereld. In tijden van schaarste op de arbeidsmarkt geen overbodige luxe voor merken, want enthousiaste en zichtbare medewerkers zijn een enorme troef voor organisaties.

Tenslotte ontdekken ze dat online hate speech de afgelopen drie jaar met liefst 38% is toegenomen volgens een onderzoek van Brandwatch. Ze bespreken de oorzaken en remedies, onder andere aan de hand van het Hier Niet charter dat binnenkort gelanceerd wordt.