De uitdaging

6D Sports Nutrition is een toonaangevende ontwikkelaar van kwalitatieve sportsupplementen en -voeding voor professionele en semi-professionele gebruikers. Het merk onderscheidt zich onder andere van concurrenten door hun onderbouwde wetenschappelijke aanpak, door gespecialiseerde academici ontwikkelde producten, uitvoerige batch testing en verkoop via specifieke kanalen waarbij advies centraal staat. Door de uitstekende wetenschappelijke onderbouwing van zowel producten als propositie werd het merk echter als rationeel en uitsluitend bedoeld voor topatleten gepercipieerd in de markt. Bovendien bleek het achterliggende verhaal soms te complex om makkelijk te vertellen, wat verdere groei bemoeilijkte.

Onze oplossing

Na uitvoerig brainstormen met de directie van 6D Sports Nutrition verdiepten onze strategen zich in de sector van sportvoeding en -supplementen. Hierbij werden relevante wereldwijde en lokale tendenzen aangaande het gebruik van supplementen in kaart gebracht, onderzochten we de belangrijkste concurrenten van het merk en organiseerden we een reeks focus studies met zowel professionele als semi-professionele atleten uit verschillende disciplines om hun inzichten en ervaringen mee te nemen in de geoptimaliseerde merkstrategie.

6D focus studie branding
6D packaging mockup

Centraal in de nieuwe merkstrategie stond vanzelfsprekend het behouden van de ijzersterke rationele motivering tot interactie, en deze verder aan te vullen met een emotionele propositie op basis van de noden van de beoogde doelgroepen. Zonder afbreuk te doen aan de academische onderbouwing van de kwaliteitsproducten in het gamma kwam zo de aandacht nog meer te liggen op de gebruikers ervan, vertaald in de duidelijke brand purpose om van sporters echte winnaars te maken, wat hun doel ook is. Deze kernboodschap werd vervolgens vertaald naar een merkstrategie en -verhaal waarbij gezond sporten mogelijk gemaakt wordt aan de hand van producten geïnspireerd door atleten en gedreven door wetenschap. De 6 dimensies waaraan het merk zijn naam “6D” ontleent, kregen meteen een geactualiseerde invulling.

Making science work for winners

Om een vlotte implementatie van het geoptimaliseerde concept mogelijk te maken, adviseerden we het team bij 6D Sports Nutrition bij het inspelen op de relevante klantmotieven aan de hand van een reeks brand persona’s en een customer journey die een consequente beleving biedt voor alle touch points. Hierbij werden voor alle momenten van de waarheid in de klantrelatie adviezen en best practices uitgewerkt om de verschillende persona’s maximaal aan te spreken. Daarnaast werden concepten opgeleverd om de communicatie te optimaliseren, een community van ambassadeurs uit te bouwen en verpakkingsmaterialen aantrekkelijker vorm te geven.