De uitdaging

AG Insurance is de grootste verzekeraar van België, met 3,5 miljoen particuliere en zakelijke klanten. Het iconische merk – op de markt sinds 1824 – heeft dan ook een ijzersterke reputatie en een groot marktaandeel: 1 op 3 Belgen vertrouwt op de expertise van de meer dan 4400 medewerkers als het aankomt op verzekeren wat hen lief is. Om ook in de toekomst een solide marktpositie te garanderen, investeert AG volop in haar medewerkers, de relatie met verschillende stakeholders, innovatieve producten en haar evoluerende merkpositionering.

Onze oplossing

Om het eigen branding en corporate communications team te assisteren, vertrouwde AG Insurance op de expertise van Pavlov. Telkens er cruciale vragen rezen omtrent merkstrategie en merkbeleving, doken onze medewerkers diep in de briefing en de marktsituatie om deze vervolgens met concrete adviezen op korte en lange termijn te beantwoorden.

Gedurende de periode van bijna twee jaar brachten we doelgroepen en concurrenten in kaart, om zo input te bieden bij concrete marketing- en communicatiedoelstellingen. Zo verdiepten we ons in de aanpak voor de lancering van nieuwe producten en diensten, bestudeerden we hoe sponsorbudgetten optimaal besteed konden worden en assisteerden we bij het hertekenen van de merkarchitectuur. Om communicatie te vergemakkelijken adviseerden we aan de hand van een meertalige tone of voice manual, een brand book op basis van purpose en brand endorsement modellen om cross-selling te promoten.

Daarnaast doorliepen we in het kader van een employer branding opdracht de volledige onboarding journey van nieuwe medewerkers en ontwikkelden we voor de makelaars-app “Pronto” een merknaam, logo en iconen. Zowel voor kleine vragen omtrent nomenclatuur en baselines als voor volledige marktanalyses en customer experience trajecten stonden we klaar met raad en daad.