De uitdaging

Na een rijke historiek van 40 jaar in projectontwikkeling was het tijd voor Chateau Residenties om haar merk te moderniseren in de markt. Het bedrijf zocht naar een nieuwe merkidentiteit die de volledige lading van haar steeds evoluerende dienstverlening zou dekken, en ging tevens de uitdaging aan om haar positionering en beleving beter af te stemmen op de noden van klanten. Bouwend op de sterke geschiedenis en het impressionante portfolio aan vastgoedprojecten, werd het verhaal van Chateau Residenties hertekend.  

Onze oplossing

Samen met een vaste werkgroep gingen we aan de slag met een grondige analyse van het merk, waarbij Pavlov bestaande klanten, prospecten en interne stakeholders van het merk in diepgang betrok door middel van een reeks workshops en persoonlijke interviews. Tegelijk werd ook de hele markt onder de loep genomen met behulp van een diepgaande concurrentiestudie. Uit die analyse ontwikkelden we een volledig nieuwe merkstrategie die de klanten van het merk in de hoofdrol zou zetten. De nieuwe brand purpose, merkwaarden en positionering stelden een ambitieuze toekomstvisie voorop en vertaalde de wensen van zowel de organisatie als haar klanten naar een duidelijke strategie. Het daaruit ontstane merkverhaal focust op het realiseren van vastgoeddromen, waarbij nabijheid, doordachte en duurzame investeringen en geruststelling van planning tot en met exploitatie centraal staan als concrete merkbeloftes.

Alysee logo design
Alysee brand workshop
Alysee merkstrategie

Vervolgens zorgden we voor de complete rebranding van Chateau Residenties naar Alysee, een warme merknaam die de persoonlijkheid en betrokkenheid van het bedrijf meer in de verf zet. Meteen werden ook de verschillende submerken uit de familie van bedrijven gebundeld onder dezelfde vlag. Onze experts stonden in voor naming en baseline, ontwikkeling van het nieuwe logo en vormgeving van de volledige huisstijl aan de hand van meteen bruikbare templates en mockups. Om een vlotte implementatie mogelijk te maken leverden we een complete brand manual op met heldere guidelines voor gebruik van het merk en namen we de begeleiding richting lancering mee voor onze rekening.

De lancering van Alysee ging gepaard met een uniformering en optimalisering van de communicatie naar verschillende doelgroepen van het merk en de creatie van een nieuw customer experience framework, waarin we verschillende acties vastlegden om het contact met en de beleving van klanten tijdens de ontwikkeling van vastgoedprojecten te verbeteren. Op basis van workshops analyseerden we met medewerkers uit alle geledingen van de organisatie de concrete touch points en momenten van interactie met klanten en optimaliseerden we deze tot een coherent, authentiek en klantgericht geheel.