De uitdaging

Amelior ontstond intussen 50 jaar geleden als West-Vlaams centrum voor kwaliteitszorg en groeide in de afgelopen decennia uit tot absolute specialist in opleidingen, consultancy, audits en interim management op vlak van kwaliteit, veiligheid, milieu en human resources. Om deze evolutie duidelijk vast te leggen in het DNA van het merk ontstond de nood aan een nieuwe merkstrategie, gekoppeld aan een geoptimaliseerde customer journey en een volledige rebranding.

Onze oplossing

Onze merkexperts verdiepten zich eerst en vooral samen met een werkgroep bestaande uit interne stakeholders in de werking van het organisatie en de positionering van het merk ten overstaan van concurrenten. In een reeks workshops werden eerste inzichten vergaard bij medewerkers en werden de gewenste strategie en de pijnpunten in de customer journey blootgelegd. Op basis van deze analyse werd vervolgens een complete merkstrategie uitgewerkt, waarbij de nadruk van Amelior als dienstverlener opschoof naar Amelior als kennispartner. De organisatie-centrische aanpak maakte plaats voor een purpose driven merk dat de noden van de klant centraal zet en het eigen aanbod als een middel beschouwt en niet langer als een doel.

Vervolgens werd de nieuwe merkstrategie vertaald naar een aangepaste merkidentiteit. Al snel werd besloten de passende naam Amelior te behouden en enkel het logo en de huisstijl aan een verandering te onderwerpen. Aan de hand van een reeks ontwerprondes werd een complete rebranding uitgewerkt die aansluit bij het nieuwe Amelior en in oogwenk de juiste perceptie oproept bij de doelgroep.

Naast een volledige brand manual werden vervolgens ook de nieuwe baseline “Improve every day” en een compleet lanceringsplan opgeleverd waarmee meteen de vertaalslag naar marketing en communicatie gemaakt kon worden. Gedurende de implementatiefase bleven we het team bij Amelior bijstaan in de uitrol van het nieuwe merk; van advies omtrent onboarding en het briefen van externe agentschappen tot het ontwikkelen van een reeks templates voor marketingtoepassingen.