De uitdaging

Candor, voorheen bekend onder de naam Brussels Projects, is een gevestigde waarde in de markt van de projectontwikkelaars. Na een aantal evoluties heeft het bedrijf nu de ambitie om zijn terrein te verbreden, waardoor onder meer de naam de lading niet meer dekte. Daarnaast wou Candor ook de huidige manier van communiceren onder de loep nemen om deze te optimaliseren in lijn met de toekomstperspectieven en de beoogde doelgroepen.

Onze oplossing

Samen met een interne werkgroep bij het toenmalige Brussels Projects gingen we aan de slag om de nieuwe objectieven af te toetsen aan de markt. Zowel de concurrentie als huidige marketing en de doelgroep werden grondig bestudeerd, onder meer aan de hand van stakeholderinterviews en mystery visits. Daarnaast startten we een participatief traject op met medewerkers uit alle gelederen van de organisatie, om zo inzichten uit de dagelijkse realiteit van het merk te verwerven. De bevindingen van deze analyse dienden als basis om een heldere en toekomstgerichte merkstrategie, merkpositionering en merkarchitectuur uit te schrijven.

Bij deze nieuwe strategie en positionering hoorden ook een nieuwe naam, logo en huisstijl. Voor de nieuwe merkidentiteit ontwierpen onze experts gedurende verschillende rondes een passende nieuwe naam. De keuze viel op Candor, verwijzend naar de directe aanpak, de eerlijke communicatie en de durf van het nieuwe merk. Vervolgens werd een passend logo en bijhorende visuele identiteit ontwikkeld. Deze nieuwe merkidentiteit werd opgeleverd in een brand manual met concrete guidelines voor het consequent toepassen van het merk in de praktijk.

Om de lancering van Candor in goede banen te leiden, stonden we het marketingteam van de organisatie tevens bij met de ontwikkeling van een lanceringsplan en een lange termijn communicatieplan. Hierbij werd de nodige aandacht besteed aan de merkbeleving voor klanten, onder andere door adviezen omtrent de aankleding van de lobby en het herwerken van bestaande communicatietools.