De uitdaging
Als internationale maritieme organisatie is IAPH (International Association of Ports and Harbors) al meer dan 65 jaar een toonaangevende stem in het debat als het neerkomt op het vertegenwoordigen van havens en havengerelateerde bedrijven. Sinds 2015 is de organisatie bezig aan een heroriëntering die nog beter aansluit bij de noden van de diverse leden binnen de sector, waarbij het focust op uitdagingen die cruciaal zijn in de maritieme wereld en ver daarbuiten. Als onderdeel van deze operatie ontstond de nood om het merk en haar globale producten zoals publicaties, congressen en programma’s mee te rebranden.
Onze oplossing
Het team bij Pavlov werden over een periode van drie jaar ingeschakeld voor wat het best omschreven kan worden als een omgekeerd rebrandingsproces, waarbij eerst de submerken en later het moedermerk IAPH van een nieuwe identiteit werden voorzien. Zo ontwikkelden we een merkconcept en -identiteit voor het World Ports Sustainability Program, het duurzaamheidsprogramma voor havens over de hele wereld. Vervolgens werd een rebrandingsproces opgestart voor World Ports Conference, het jaarlijkse maritieme congres van IAPH, dat voorheen elk jaar een ander logo had afhankelijk van de wensen van de gasthaven. Tenslotte werd ook het submerk Ports & Harbors, behorend tot het maandelijkse magazine, volledig van nul hertekend om een aanzet te geven voor het complete redesign van deze publicatie.
Na de submerken was in 2021 eindelijk het hoofdmerk IAPH aan de beurt. Na een uitvoerige studieronde en een strategische vertaling van de toekomstvisie van het merk ontwikkelden we in nauwe samenwerking met de board of directors van de organisatie een logo dat het momentum van de herpositionering omzet in een solide identiteit met een duidelijke knipoog naar zowel de maritieme toekomst als het verleden van het iconische globale merk. Alle merken en hun complete identiteit werden opgeleverd in een heldere brand manual die de guidelines bevat voor interne en externe toepassingen van de respectievelijke brands en de onderlinge merkarchitectuur.