De uitdaging

Maxi Zoo is een van de grootste pet retailers van België. Als onderdeel van de internationale Fressnapf Group baat Maxi Zoo 50 winkels en een webshop uit voor eigenaars van honden, katten, knaagdieren, vissen, vogels en andere huisdieren. Daarnaast biedt het merk een breed scala aan eigen merken aan in food en non-food categorieën en biedt het advies over het houden en verzorgen van huisdieren. Om zich te verzekeren van een verdere groei wilde Maxi Zoo haar strategie afstemmen op de noden en wensen van diereneigenaars en haar merkbeleving verder optimaliseren om hieraan tegemoet te komen.

Onze oplossing

Bij Maxi Zoo wordt altijd vertrokken vanuit het welzijn voor het dier. Onze merkanalyse zette dan ook bewust in op het bezoeken van de verschillende types winkels en spreken met de specialisten die er werken enerzijds, maar ook met het doorgronden van de motieven van de verschillende doelgroepen aan de hand van diepgaand research in de markt en het bevragen van diereneigenaars zelf tijdens een reeks focus studies. Op die manier konden we adviezen omtrent customer journey en merkpositionering grondig onderbouwen op concrete cijfers en inzichten.

Maxi Zoo focus studie
Maxi Zoo merkanalyse

In lijn met de internationale en lokale visie van het merk werden vervolgens adviezen geboden over winkelbeleving, productgamma en inzetten op manieren om verdere klantloyauteit te faciliteren. Specifiek voor elk doelgroepsegment werden daarnaast concrete concepten uitgewerkt voor communicatie en additionele dienstverlening, die het merk nog meer waarde zouden geven bij dierenliefhebbers.

Maxi Zoo winkelbeleving