De uitdaging

Sievi is een van oorsprong Finse producent van hoogkwalitatieve werk- en veiligheidsschoenen die internationaal actief is en vooral in Scandinavische landen een gevestigde waarde is. In de Benelux is het nodig om bijkomend in te zetten op naamsbekendheid en zowel de betrokken B2B- als B2C-segmenten bewust te maken van de meerwaarde van het merk. De realiteit toont namelijk dat Sievi klanten trouwe en tevreden klanten zijn, ambassadeurs zelfs. De uitdaging bestaat er dus in om bij deze mensen top-of-mind te blijven, en tegelijk Sievi te introduceren bij andere potentiële klanten aan de hand van slimme branding- en marketingstrategieën.

Onze oplossing

Tijdens een eerste samenwerking in 2017, verdiepten de experts van Pavlov zich in de werking van het merk, door een uitgebreide studie uit te voeren naar de motieven van de potentiële doelgroepen, advies te geven over de merkbeleving, de winkelervaring bij Sievi-dealers onder de loep te nemen en de concurrenten in kaart te brengen. Het resultaat was niet enkel een gedetailleerde analyse van de merkpositionering, maar meteen ook een adviesrapport met een reeks heldere aanbevelingen om het merk op budgetvriendelijke wijze breder te introduceren bij relevante doelgroepen, de banden met trouwe verdelers aan te scherpen en loyauteit op basis van de juiste merkwaarden te faciliteren.

In 2018 werkte Pavlov voor Sievi vervolgens een merkstrategisch project uit, dat focuste op de B2B-doelgroep van erkende verdeelpunten verspreid over België en Nederland. De doelstelling was helder: de trouwe ambassadeurs van het merk helpen het unieke product beter aan de man te brengen door hen te ondersteunen met marketingmaterialen, adviezen, waardevolle content en concrete tools om hun retail brand te versterken. Zo werkten we een reeks marketingmaterialen uit, bedachten we incentives voor dealers en introduceerden we een Sievi ambassador program voor de beste verkopers in de markt.

sievi
sievi

Om het merk ook echt customer centric te maken, verlegden onze strategen in een volgende samenwerking de focus naar de eindconsument: (bouw)professionals en de semi-professionals die gebruik maken van Sievi producten om comfortabel en veilig aan de slag te gaan. Hierbij onderzochten we de behoeftestaat en (emotionele) drivers van de eindklant voor interactie in verkoop en marketing. Aangezien merkherkenning van Sievi in de Benelux een challenge is, werkten we een strategisch communicatieadvies voor de B2C marketing uit die de reach op emotioneel niveau bij de doelgroep doet stijgen. Die reach is essentieel voor de groei van de brand awareness en de omzet van het merk.  We ontwikkelden zowel strategisch communicatieadvies als creatieve campagneconcepten met een focus op originele campagnes, public relations en een doordachte lokale sociale mediastrategie.

sievi