De uitdaging

Sportoase is de leidende speler in België in het uitbaten van sportcomplexen met een compleet aanbod van sporten. In haar steeds groeiende aantal vestigingen wordt via privaat-publieke samenwerking een volledig en inclusief totaalconcept van sporten en ontspanning aangeboden op maat van families. Om dit verhaal bekender te maken bij de relevante doelgroepen, was er nood aan een heldere vertaling van de visie van de organisatie in een merkstrategie en -beleving met impact.

Onze oplossing

Om zicht te krijgen op de markt en de doelgroepen, verdiepten onze consultants zich in de werking van multifunctionele sportcentra, bezochten we een reeks toonaangevende Sportoase vestigingen, ontwikkelden we een heldere segmentering op basis van klantmotieven voor de verschillende doelgroepen en bestudeerden we in detail de verschillende touchpoints in de customer journey. Met behulp van de inzichten uit deze merkanalyse konden we vervolgens samen met het marketingteam van Sportoase verder aan de slag om een merkstrategie te ontwikkelen op basis van de rationele en emotionele motieven die tot een waardevolle interactie leiden en zo ook de efficiëntie van de gevoerde marketing verder verhogen.

In een tweede fase werd een value proposition ontwikkeld, scherpgesteld op basis van de verschillende brand personae en hun verwachtingen. Met deze needstates als uitgangspunt verlegden we de brand purpose van het merk richting een customer centric aanpakt, die beleving en emotie prioriteit geven op aanbod en prijs. Om een diversifiëring en tegelijk een rode draad in de strategie te bekomen werd besloten om te vertrekken vanuit een brand purpose die een gezonde levensstijl centraal zet, met Sportoase als gepassioneerde facilitator.

Tenslotte vertaalden we deze merkstrategische conclusies naar een model voor tastbare klantbelevingen, waarbij naast concrete adviezen omtrent marketing en communicatie ook een geoptimaliseerd customer experience framework werd opgeleverd, telkens keurig uitgewerkt als een actieplan in verschillende stappen met aandacht voor de prioriteiten die de klant vooropstelde.