Meerwaarde start bij een solide merkstrategie.


Bij Pavlov geloven we dat sterke merken dingen mogelijk maken en dat uw merk uw meest waardevolle asset kan vormen als er onderbouwde keuzes gemaakt worden. Als onafhankelijke consultant duiken onze experts in uw uitdagingen en helpen ze meer te halen uit uw merk met een strategie die rendeert.

maak een vrijblijvende afspraak

De merkuitdagingen waarmee we aan de slag gaan:


Pavlov - brand experience

We vertalen uw merkstrategie in een authentieke beleving voor uw doelgroep. Met respect voor de beoogde experience analyseren en optimaliseren we de cruciale touchpoints in de customer journey.

ontdek onze oplossingen

Pavlov - brand culture

Uw merkstrategie geldt als kader voor de medewerkers van uw organisatie. Met deze solide basis zorgen we voor aantrekkelijke employer branding en faciliteren we oprecht ambassadeurschap.

ontdek onze oplossingen

Pavlov - brand identity

Op basis van een duidelijke strategie ontwikkelen we een complete merkidentiteit met een huisstijl die prikkelt en rendeert, of herwerken we bestaande merken aan de hand van een complete rebranding.

ontdek onze oplossingen

Pavlov - brand communication

We gebruiken de kernwaarden en uw merkverhaal voor marketing en storytelling die rendeert. Van complete communicatiestrategie tot marketingplan met ambitie op maat van uw merkstrategie.

ontdek onze oplossingen

Pavlov - brand transformation

We begeleiden merken in transitie bij het maken van de switch naar customer centricity, het omgaan met razendsnelle groei of fusies en overnames met concrete adviezen en implementatie.

ontdek onze oplossingen

Pavlov - brand offering

Vanuit uw merkstrategie geven we vorm aan uw concrete aanbod aan de markt inzake productgamma, uw geoptimaliseerde merkportfolio en klantcentrische dienstverlening en processen.

ontdek onze oplossingen

Onze beproefde merkstrategie methodologie


Cruciale inzichten met behulp van een grondige merkanalyse

In een eerste fase van uw project verdiepen we ons in de dagelijkse realiteit van uw merk om de objectieven scherp te stellen en inzichten te verwerven in uw uitdagingen. Daarbij organiseren we brand workshops met interne stakeholders, leggen we concurrenten onder de loep en gaan we op zoek naar de rationele en emotionele motieven van uw klanten aan de hand van marktonderzoek, klantbevragingen, field visits en focus studies. Dankzij deze merkanalyse kunnen we doordachte keuzes maken voor uw merk.

Pavlov merkanalyse
Pavlov merkstrategie

Een merkstrategie die antwoorden biedt

Op basis van de merkanalyse zijn we in staat samen met u de juiste keuzes te maken voor uw merkstrategie. Met relevante inzichten op zak werken we een merkpositionering uit die het verschil maakt bij uw interne en externe stakeholders en een kader biedt voor implementatie in de praktijk. Uw merkstrategie omvat onder andere een heldere value proposition met een brand purpose en merkwaarden die aansluiten bij het DNA van uw organisatie, maar ook een prikkelend merkverhaal en een aantrekkelijke Employee Value Proposition. Vergeet die grijze missie en visie, ga voor een strategie die van uw merk uw sterkste meerwaarde maakt.

Geïntegreerde implementatie in de realiteit

Een solide merkstrategie ontwikkelen is geen eindpunt, maar het startpunt om meer te halen uit uw merk. Onze experts helpen u bij de concrete vertaling naar het optimaliseren van uw klantbeleving, het vormgeven van uw bedrijfscultuur, het ontwikkelen van een gepaste (nieuwe) merkidentiteit en communicatie, en het begeleiden van uw transformatieplannen en het uitwerken van uw aanbod. Met advies en concrete acties, op afstand of on-site met de botten in de klei – onze consultants staan u bij gedurende het hele implementatieproces.

Pavlov klantbeleving