Belevingen creëren is het nieuwe branding.

Elke interactie met uw doelgroep telt, elk detail draagt bij tot de perceptie die klanten krijgen van uw merk. Uit onderzoeken blijkt bovendien de meerwaarde van een sterke beleving: klanten kopen meer en vaker, zijn loyaler en beschouwen beleving vandaag als belangrijker argument dan prijs en kwaliteit. Samen zorgen we ervoor dat uw customer experience coherent geheel van waardevolle interacties wordt.

Pavlov - brand experience
Maxi Zoo - klantbeleving
Maxi Zoo

Beleving op maat van dierenliefhebbers

Ontdek hoe we Maxi Zoo hielpen met het optimaliseren van hun klantbeleving om zo nog beter aan te sluiten bij de noden van gepassioneerde dierenliefhebbers.

ontdek deze case

Het ziekenfonds van de toekomst

Ontdek hoe we samen met Partenamut het ziekenfonds en de bijhorende patiëntbeleving van de toekomst ontwikkelden en vertaalden naar een unieke Brusselse concept store.

ontdek deze case
Partenamut - klantbeleving

Haal meer uit uw merkbeleving

Boek een vrijblijvende kennismaking met onze consultants en ontdek hoe wij kunnen helpen meer te halen uit uw merk.

Ons bewezen plan van aanpak

1

Merkanalyse

In een eerste fase maken we een grondige analyse van uw merk, uw sector, uw concurrenten en uw beoogde doelgroep om op basis van de conclusies onze strategie te onderbouwen.

2

Merkstrategie

Vervolgens ontwikkelen we een merkstrategie op maat van uw noden en met aandacht voor de rationele en emotionele motieven van uw relevante doelgroepen – inclusief brand purpose, merkwaarden en merkverhaal.

3

Merkbeleving

We vertalen uw merkstrategie naar tastbare belevingen met een meerwaarde. We analyseren en optimaliseren uw customer journey en employee journey tot in het detail en doen elke interactie tellen.